> > > > > hallo-witte-mensen

Anousha Nzume - Hallo Witte Mensen

Het boek Hallo Witte Mensen van de auteur Anousha Nzume is 2 maal gevonden, 2 maal nieuw en 0 maal tweedehands. "Hallo Witte Mensen" is nieuw te koop vanaf € 6,99 bij Bol.com.

Nieuw (2) vanaf € 6,99 bij Bol.com Toon 2 nieuwe boeken


Omschrijving boek
Of we nu willen of niet, in Nederland leven we in een witte wereld. Eeuwenlang was 'wit' bepalend voor de maatschappelijke en culturele status quo. Maar sinds de hernieuwde Zwarte Piet-discussie lijkt 'wit' onder druk te staan als nooit tevoren.

Hallo witte mensen is een handleiding voor het leven in deze veranderende wereld. Vragen als: 'Waarom weer dat gezeur over Zwarte Piet?' 'Dan is blanke vla zeker ook racistisch?' 'Hoe zit het nou met het n-woord?' 'Iemand een tropische verrassing noemen is toch juist een compliment?', en: 'Waarom ga je niet terug naar je eigen land?', worden in dit boek beantwoord.

Aan de hand van persoonlijke anekdotes, wetenschappelijke publicaties ('in jip-en-janneketaal') en gesprekken met ervaringsdeskundigen, helpt Anousha Nzume witte mensen om te gaan met hun witte fragiliteit tussen de steeds mondiger wordende niet-witte mensen. En niet-witte mensen hoe om te gaan met de defensieve houding van witte mensen zodra hun privilege ter discussie staat. Dit alles brengt zij met liefde, compassie en geduld.


Gevonden bookcovers


De auteur van dit boek
Anousha Nzume


Profiel van Anousha Nzume
Nieuw
We hebben 2 nieuwe boeken gevonden
Hallo Witte Mensen

Type: E-book
ISBN: 9789048534654
Levertijd: Direct te downloaden

Aanbieder:
€ 6,99
Hallo Witte Mensen

Type: Paperback
ISBN: 9789462984141
Levertijd: 1

Aanbieder:
€ 16,99


Andere populaire boeken van Anousha Nzume
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (1)
€ 17,99
Tweedehands (0)