> > > > Bram Vermeulen

Auteur Bram VermeulenBram Vermeulen
Over Bram Vermeulen
Bram Vermeulen werd geboren op 13 oktober 1946 in Den Haag, als jongste zoon in een gezin met 3 kinderen. In zijn jeugd excelleerde hij bij volleybal en als 16-jarige was hij spelverder van het Nederlands volleybalteam. In 1967 studeerde hij psychologie in Amsterdam waar hij Freek de Jonge ontmoette.
Vermeulen vormde in de jaren zeventig samen met De Jonge het baanbrekende cabaretduo Neerlands Hoop. Na hun opsplitsing in 1979 speelde hij met de Nederlandstalige rockband De Toekomst en maakte hij deel uit van het Werktheater. Als zanger en muzikant was hij inspirator voor veel Nederlandstalige muzikanten. Naast zijn muzikale soloprogramma’s was hij schilder, schrijver en televisiemaker voor de RVU. Voor zijn werk ontving Vermeulen vele onderscheidingen, zoals de Annie MG Schmidtprijs in 1995 voor ‘Een doodgewone jongen’, de Scheveningen Cabaretprijs 1997 en drie Edisons.

Op 4 september 2004 overleed Bram Vermeulen volkomen onverwacht op vakantie in het Italiaanse Toscane in zijn slaap aan een hartstilstand. Hij was getrouwd met Shireen Strooker, had twee dochters en twee stiefzoons.

Als er dan één troost is, Bram Vermeulen geloofde in reincarnatie.
Bron: http://www.bramvermeulen.nl/bram-vermeulen/
Bram Vermeulen heeft een resultaten op Youtube! Klik hier om naar Youtube te gaan.

Bram Vermeulen heeft een Wikipedia pagina! Klik hier om naar Wikipedia te gaan.

Bram Vermeulen - Wikipedia
Bram Vermeulen heeft een IMDB profiel! Klik hier om naar IMDB te gaan.

Bram Vermeulen heeft een eigen website! Klik om naar de website te gaan.

We hebben 5 boeken gevonden van de auteur Bram Vermeulen


Hieronder vindt u een lijst met alle gevonden boeken van de auteur Bram Vermeulen.
De meest gevonden boeken zijn Help, Ik Ben Blank Geworden, Mannen Maken Oorlog, Annie M.G. Schmidtprijs 1991-11, Het Eeuwig Jongenshart en In Den Beginne.

Tweedehands (2)
vanaf € 12,90

Nieuw (1)
€ 9,95

Nieuw (1)
€ 16,79

Nieuw (1)
€ 25,99

Tweedehands (1)
€ 37,20