> > > > > help-ik-ben-blank-geworden

Bram Vermeulen - Help, Ik Ben Blank Geworden

Het boek Help, Ik Ben Blank Geworden van de auteur Bram Vermeulen is 2 maal gevonden, 0 maal nieuw en 2 maal tweedehands. "Help, Ik Ben Blank Geworden" is tweedehands te koop vanaf € 12,90 bij Bol.com.

Tweedehands (2) vanaf € 12,90 bij Bol.com Toon 2 tweedehands boeken


De auteur van dit boek
Bram Vermeulen


Profiel van Bram Vermeulen
Tweedehands
We hebben 2 tweedehands advertenties gevonden
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789044613407
   
Soort boek
Paperback


<br />Uit het juryrapport van Journalist van het Jaar 2008:<br /><br />‘Bram Vermeulen paart durf aan kwaliteit. Hij doet zijn werk in bijzonder moeilijke omstandigheden en neemt daarbij de nodige risico’s. Dat alles komt de kwaliteit van zijn werk ten goede. Vermeulen biedt zijn kijkers, luisteraars en lezers waardevolle aanvullende informatie en nieuws.’<br /><br /><br />De achttienjarige boerenzoon Johan Nell, een kind van Zuid-Afrika na de apartheid, loopt op een maandagochtend een krottenwijk binnen en opent zonder een woord te zeggen het vuur op de zwarte bewoners. Er vallen vier doden, onder wie een moeder, haar baby en een kind van tien jaar oud. Het is halfdrie in de middag, lichtbewolkt, 29 graden. De moordenreeks verandert het dorp Swartruggens in een typisch Zuid-Afrikaans slagveld.<br />Op zoek naar het waarom van de moord probeert Bram Vermeulen grotere vragen te beantwoorden over de plaats van de blanken in het zuiden van Afrika aan het begin van de 21ste eeuw. Tegen de achtergrond van het felle integratiedebat in Nederland kijkt hij naar een kant van de wereld waar de blanken in de minderheid zijn. Hoe zijn zij geslaagd in de aanpassing aan hun omgeving? Wat voedt hun angst en hun onzekerheid? Welke onuitroeibare misverstanden maken hun integratie in dit continent ruim vier eeuwen na aankomst zo moeilijk?<br />Help, ik ben blank geworden is een ontdekkingstocht door een land waarin niemand ontsnapt aan de stereotypen verbonden aan een huidskleur. Ook de schrijver niet. Ergens tussen Nederland en Zuid-Afrika verkeerde hij in de twilightzone, het schemerdonker van twee multiculturele drama’s. Hij was ongeneeslijk blank geworden.<br /><br />Bram Vermeulen was zeven jaar lang de correspondent in Zuidelijk Afrika voor nrc Handelsblad, het nos Journaal, de vrt en de Wereldomroep. Hij is verkozen tot Journalist van het Jaar 2008.<br />
Prijs
€ 12,90
Bekijk boek
Aanbieder
Bol.com
ISBN
9789035140776
   
Soort boek
Paperback


De achttienjarige boerenzoon Johan Nell, een kind van Zuid-Afrika na de apartheid, loopt op een maandagochtend een krottenwijk binnen en opent zonder een woord te zeggen het vuur op de zwarte bewoners. Er vallen vier doden, onder wie een moeder, haar baby en een kind van tien jaar oud. Het is halfdrie in de middag, licht bewolkt, 29 graden. De moordenreeks verandert het dorp Swartruggens in een typisch Zuid-Afrikaans slagveld.<br />Op zoek naar het waarom van de moord probeert Bram Vermeulen grotere vragen te beantwoorden over de plaats van de blanken in het zuiden van Afrika aan het begin van de eenentwintigste eeuw. Tegen de achtergrond van het felle integratiedebat in Nederland kijkt hij naar een kant van de wereld waar de blanken in de minderheid zijn. Hoe zijn zij geslaagd in de aanpassing aan hun omgeving? Wat voedt hun angst en hun onzekerheid? Welke onuitroeibare misverstanden maken hun integratie in dit continent ruim vier eeuwen na aankomst zo moeilijk?<br />Help, ik ben blank geworden is een ontdekkingstocht door een land waarin niemand ontsnapt aan de stereotypen verbonden aan een huidskleur. Ook de schrijver niet. Ergens tussen Nederland en Zuid-Afrika verkeerde hij in de twilightzone, het schemerdonker van twee multiculturele drama's. Hij was ongeneeslijk blank geworden.<br /><br />Bram Vermeulen is correspondent voor nrc Handelsblad, de nos en de vpro en deed verslag vanuit de standplaatsen Johannesburg (2001-2009) en Istanbul (2009-2013). Voor zijn werk in Afrika werd hij in 2008 uitgeroepen tot Journalist van het Jaar. In 2013 ontving hij de Lira Correspondentenprijs voor de beste freelance buitenlandcorrespondent.
Prijs
€ 39,39
Bekijk boek


Andere populaire boeken van Bram Vermeulen
We hebben meer boeken van de Auteur gevonden. Hieronder ziet u de 3 boeken waar het meeste aanbod van is.
Nieuw (1)
€ 9,95
Tweedehands (0)
Nieuw (1)
€ 16,79
Tweedehands (0)
Nieuw (1)
€ 25,99
Tweedehands (0)